Kennel Wondering

Chili min første flatcoat

Min første flatcoated retriever, en tæve ved navn Chili fik jeg i 1983. Hun blev grundstenen i Kennel Wondering med mit første kuld hvalpe i 1989. En af hvalpene, Askepot beholdt jeg selv. Askepot fik 3 kuld hvalpe, før hun desværre blev angrebet af cancer og døde bare 7½ år gammel. Fra Askepots 2. kuld, beholdt jeg igen selv en af hvalpene, Esmaralda.

Jeg har for tiden 3 flatcoat, to tæver  Esmaralda, Lucy (en import fra England) & en hanhund Charlie og venter hvalpe med Esmaralda omkring uge 39.

Jeg prøver at lave hvalpe der er funktionelle jagthunde indenfor standardens rammer. Dvs. Ikke for store og tunge, men heller ikke for små.

Det er vigtigt for mig at mine hvalpe bliver præget på en god måde, derfor bliver alle hvalpe født og opvokser i stue og køkken, hvor de dagligt er i mellem hænder, samt omgås med mine andre hunde og katte og bliver udsat for almindelig dagligdags støj som f.eks. radio, fjernsyn, støvsuger m.m..

Klik her for at se et kort over hvor Kennel Wondering ligger.

Esmaralda foran sine fætreHer sidder Esmaralda forrest, bagved hende sidder hendes fætre. Ja den lyse er også en fætter, han hedder Nicky. Der findes faktisk gule Flatcoated Retriever. 
De bliver også stambogsført i Dansk Kennel Klub, men på deres stambog vil der stå: ”Der kan ikke stambogføres hvalpe efter denne hund”. Det er fordi en gul flatcot betragtes som  en fejlfarve for flatcoated retriever.
Men du kan godt gå til brugsprøve og markprøver, samt selvfølgelig agility og lydighed med den.

Luna (mor) og Amika (7 uger)Her er Luna med sin hvalp Amika. Luna er Esmaraldas halvsøster, så Amika er Esmaraldas niece, som i ser er hun leverfarvet (brun). 
Den leverfarvede flatcoat og den sorte flatcoat er de 2 farver, der er anerkendt indenfor racen. 
Hvis du  har lyst kan du få din flatcoat undersøgt for hvilke farver den har i generne. Det vil sige, at du kan få at vide, om din flatcoat vil kunne give gule, leverfarvede eller sorte hvalpe. Kig her: www.vetgen.com


 Britta Garly Henriksen
Snubbekorsvej 1
2630 Taastrup

 Tlf 4399 3686 Mobil 2859 4756
 bgh@kvl.dk

Webmaster: Yvette Schalburg
Copyright © 2000 af Britta Garly Henriksen 
Alle rettigheder forbeholdes
Senest opdateret: 04. December 2000