Flatcoated Retriever

Introduktion

Ami søn af Assam med kanindummy

Flatcoated Retriever er en apporterende jagthund, den er i familie med Golden Retriever og Labrador Retriever. Flatcoated Retriever fås i farverne sort, brun (lever) og gul, ligesom labrador. Hos flat'terne er den gule farve dog ikke anerkendt, og det betyder, at man ikke kan lave stambogsførte hvalpe efter en gul flatcoat.

Flatcoated Retriever modnes sent. Det betyder, at de normalt er lidt længere tid om at blive voksne, fornuftige hunde end f.eks. labrador, og  de bevarer deres muntre legelyst hele livet. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan få en god, fornuftig og arbejdsvillig hund ud af en flatcoat, det tager bare lidt længere tid. Der vil selvfølgelig være individuelle forskelle.

Flatcoated Retriever er en aktiv hund, der har behov for udfordringer, den vil ikke være tilfreds med at gå i en villahave 24 timer i døgnet. En lykkelig flatcoat er, en flatcoat som arbejder.

Helbred

Hofteledsdysplasi, Albueledsarthrose, Patellaluxation, arvelige øjensygdomme

Flatcoated har ikke de store problemer med nogle af disse sygdomme, og så længe vi opdrættere undersøger for disse ting, burde det heller ikke blive noget problem, da vi så kan fange dem i opløbet.

FCI´s HD-skala:  

HD-fri

HD-mild grad

HD-middel grad

HD-svær grad

A1, A2 og B1

B2, C1 og C2

D1 og D2

E1 og E2

FCI's Albue-skala:  

Fri

1.grad

2. grad

3. grad

0

1

2

3


 Britta Garly Henriksen
Snubbekorsvej 1
2630 Taastrup

 Tlf 4399 3686 Mobil 2859 4756
 bgh@kvl.dk

Webmaster: Yvette Schalburg
Copyright © 2000 af Britta Garly Henriksen 
Alle rettigheder forbeholdes
Senest opdateret: 04. December 2000